Хто такий Ісус Христос?

Багато людей на нашій планеті чули про таку визначну особистість, як Ісус Христос, але, на жаль, мало хто із людей знає, ким же Він є, на справді?

Під час перебування серед своїх апостолів, у оточуючих людей було багато різноманітних, іноді кардинально протилежних, думок відносно постаті Ісуса. Одні вважали Його звичайним сином столяра, шарлатаном, інші рахували його за великого пророка, були й такі, що вважали, що все що Він робить – Він робить силою демонською. Навіть послідовники Ісуса, які бачили та чули Його особисто, не до кінця могли розібратися у Його постаті та вченні.

В Євангелії ми читаємо, що одного разу, пророк Іван Хреститель відправив своїх учнів запитати у Ісуса Христа, хто Він є, Той, про Кого звіщали стародавні пророцтва, чи їм треба чекати когось іншого? Ісус не дав учням Івана Хрестителя прямої відповіді про Себе, сказавши лише: Ідіть, і перекажіть Іванові, що ви чуєте й бачите: сліпі прозрівають, криві ходять, прокажені стають чистими, глухі чують, померлі встають, а вбогим звіщається Добра Новина.

Якось, будучи зі Своїми апостолами наодинці, Ісус Христос запитав у них – за кого вони Його сприймають? Апостол Петро відповів, що Він є Син Божий. Почувши таку відповідь, Ісус Христос сказав Петру, що це Отець Небесний відкрив йому істину до розуміння. Багато людей ходило біля Ісуса і бачило Його діла, але в ті дні, лише вибрані апостоли частково розуміли хто Він є, насправді.

Ще більше розбіжностей та чуток про Ісуса, серед народу, з’явилось після Його безславної смерті на хресті, поміж розбійників. Це було пов’язано з тим, що певні люди, свідомо розповсюджували неправдиву інформацію між населенням, тому що боялися народної помсти за свої вчинки.

Хто ж такий, цей Ісус?

У сучасному світі, ніхто не заперечує існування такої історичної постаті, як Ісус із Назарету. Навіть атеїсти, люди які заперечують існування Бога у Всесвіті, і які ще декілька десятків років тому, заперечували сам факт існування Ісуса Христа, під натиском незаперечних історичних документів та археологічних доказів, змінили свою думку, і тепер свідомо визнають вірність твердження про існування постаті Ісуса Христа близько двох тисяч років тому.

Досліджуючи історичні джерела, які свідкують про Ісуса Христа, та дивлячись на сучасний світ, ми бачимо, що теперішня думка у людей, нічим не відрізняється від тієї, що була два тисячоліття тому, хіба що змінилися масштаби омани. Багато сучасних людей називають Ісуса Христа шарлатаном та пройдисвітом, величезна кількість людей вірять у те, що Він був великим і могутнім пророком. Але, як і дві тисячі років тому, є люди, які визнають та стверджують, що Ісус Христос – є Син Божий, який прийшов до людей, щоб спасти їх від їхніх гріхів.

Після тяжкої та принизливої смерті на хресті, учні поховали тіло Ісуса Христа у кам’яній печері (тоді був такий звичай). Вхід до печери римські воїни закрили великим каменем та опечатали його. Біля гробниці була виставлена військова охорона. Такі заходи безпеки приймались для того, щоб ніхто не міг викрасти тіло Ісуса. Проте, цього ніхто і не планував робити.

На третій день, після смерті на хресті, Ісус Христос Воскрес із мертвих! Важкий камінь, що закривав вхід до печери зрушився з місця, відбувся великий шум і землетрус. Перелякана римська охорона розбіглася від страху. Це було перше в світі Воскресіння через безгрішно прожите життя. Ісус Христос не мав жодного гріха, Він був повністю чистим та святим, тому смерть не змогла Його утримати та побороти.

Багатьом людям буде тяжко повірити, що Воскресіння могло відбутися, але це є беззаперечний факт! Все місто було присутнє під час страти Ісуса Христа, всі знали, що Він помер. Після ж Воскресіння із мертвих, Ісус Христос неодноразово з’являвся своїм апостолам та учням, зміцнивши їхню віру у те, що Він є Син Божий, Який існував ще до створення нашого світу, Який воплотився в людське тіло через непорочне зачаття, прожив Святе Життя, помер і Воскрес для того, щоб кожен із людей, хто повірить в Нього мав Життя Вічне і надію на Воскресіння!

Як пише апостол Павло, свідками Воскреслого Ісуса Христа були не тільки апостоли та учні, а також багато інших людей. Більш ніж п’ятсот людей бачили Воскреслого Ісуса одночасно! Після Воскресіння, Ісус Христос був у фізичному тілі, це підтверджується свідками, які торкались до Ісуса, а також тим, що Він їв їжу разом з апостолами.

Дух тіла не має, до нього неможливо доторкнутись, він не може їсти, це було відомо євреям з давніх давен. Нове тіло Ісуса Христа мало свої особливості відмінні від людського тіла – після Воскресіння, для Ісуса Христа, не існувало ніяких перепон у вигляді фізичних стін чи часу. В Діях Апостолів описаний випадок, коли Ісус з’явився у закритому приміщенні, що дуже здивувало і навіть злякало учнів. Також, коли настав час, Ісус Христос у новому тілі вознісся на Небо, ніщо не могло його утримати!

Багато людей того часу повірили і визнали, що Ісус Христос – Син Божий. Життя людей, що слідують вченню Ісуса Христа кардинально змінюється, змінюються думки, вчинки та звички. Те що колись здавалось неможливим – стає звичайним та повсякденним.

Якщо у Вас виникли додаткові запитання на тему Життя і Воскресіння Ісуса Христа, ми щиро запрошуємо Вас на Богослужіння у нашу помісну церкву “Альфа та Омега”. До зустрічі!